Mayhem på Kulturhuset

Det mytomspunna Black Metal-bandet Mayhem spelade på fredagen på Kulturhuset i Örebro inför ett par hundra personer.
Det var en ganska förväntansfull publik som samlats i stora salen på Kulturhuset och det tisslades och tasslades om vad som skulle hända.

Frågorna var många skulle bandet köra en show av den gamla stilen med grishuvuden som var pålade på scenen eller skulle det kletas med blod som bandet gjort många gånger innan.

Men dom som önskade detta blev nog besvikna denna kväll då bandet hade en ganska fantasilös show, sångaren och bandets frontfigur Attila Gabor Csihar kom in på scenen med någon slags satanistisk formel målad i ansiktet och en döskalle i handen. Denna skalle var med under hela konserten och vårdades med kärlek av sångaren men mer show än så var det inte denna kväll.

Men nu till musiken som är lika bra framförd som alltid av Mayhem, bandet spelar en tung klassisk Black-Metal som fick mig att gå tillbaka 20 år i tiden, känns skönt att det inte har varit någon markant ändring av deras sound utan att dom står för det som dom alltid gjort.

något som även är värt att nämna är att denna lokal i Kulturhuset är perfekt och förhöjer upplevelsen, på vägen ut så kunde man inte undgå att höra hur besökarna var lite besvikna på showen men nöjda med musiken och framförallt hur bra ljudet var denna kväll.

Om jag skulle ge mig på att betygsätta denna spelning så blir det 4,5 av 5 möjliga, med ett par kadaver och lite blod i showen skulle det ha blivit full pott