Putte i parken 2013

Så var det åter dags att summera ännu en av våra musikfestivaler i Sverige och denna gång så är det Putte i Parken som är i Karlstad.
Pressbilden var på plats under fredagen och lördagen men festivalen startade redan på onsdagen och bjöd på band så som (onsdag) Icona Pop, The Darkness, Miles Kane med flera.
På torsdagen så spelade Maskinen, Svenska Akademin, Lillasyster med flera.
Så har vi kommit till dagarna som jag bevakade och började med att Lyssna till Britta Person som gjorde sin spelning ihop med att man sände p3 live vilket gjorde att hennes spelning snackades sönder en del.

Klockan 17:30 klev en av svenskmusiks tyngre namn upp på scenen Pugh Rogerfeldt och han gjorde en klassisk spelning som många gånger förr men man kan väl inte klaga på att ligga på en gräsmatta och lyssna på progg och gotta sig i solen.
19:00 var det dags för Hästpojken att äntra Scenen och det började att packa sig med småtjejer längst framme vid scenen, vad ska man säga om Hästpojken en bra spelning men inte alls min smak av musik, men dom som stod i publiken verkade gilla va dom bjöds på och sjöng med i låtarna.

21:00 Så var det dags för bandet som man kan beskriva som en urladdning nämligen Looptrop Rockers som verkligen får publiken i gungning samtidigt som dom dundrar ut sina politiska åsikter, jag blir lika förvånad varje gång som man hör/ser dessa hur dom pallar att konstant vara i rörelse på scenen och även få publiken att hänga på under hela spelningen.

22:30 Var det dags för The Sounds med Maja Ivarsson och till denna spelning så märktes det markant att ”småtjejerna” lämnat framkanten på scenen och lämnat plats åt en äldre generation, Maja hoppar ut på scenen med en tänd cigg i mungipan och en öl i näven och röjde på i en Courtney Love stil. Hon hoppade, spottade, sprutade öl och sköt fimpar på fotograferna i scendiket. Men säga vad man vill men jävlar vilken spelning och den tuffa attityden passar verkligen bra till The Sounds musikaliska framträdande.

23:30 Var det dags för fredagens dragplåster Håkan Hellström och åter igen fylldes framkanten av små tjejer med rosor i händerna. Håkan gör vad han ska nämligen får publiken att njuta och det märks verkligen vilken kontakt han har till sin publik som känner sig delaktiga i hela showen, frågan är om han någonsin gjort ett dåligt framträdande? Denna kväll gjorde han ingen besviken i alla fall och det blev kanon avslutning på fredagen.

Lördagen
Först ut denna dag var Ulf Lundell som gjorde det han gjort många gånger förr han kliver upp på scenen drar några väl valda fraser om ditten och datten och sjunger sedan några av sina välkända låtar, sen talar han igen och kör ett par till av sina kända låtar.
Och på detta sätt fortsätter han i ca: 2 timmar jag personligen tycker att Ulf gör sig bäst på skiva då man kan stänga av honom när man tröttnat på´n.
jag är nog inte rätt person att recensera Ulf då jag inte kan se det som många andra ser i hans musik, men jag skulle ljuga om jag skrev annat än att dom som kommit för att lyssna på Lundell såg lyckliga och nöjda ut efter hans långa mastodontspelning.

19:00 Klev Oskar Linnros ut på scenen och det möttes av en hög ljudnivå från tjejerna i fronten igen, Oskar verkligen utnyttjar hela scenen och rör sig fram och tillbaka och flörtar med sina fans, rent musikaliskt så vet jag inte riktigt vad man ska säga. Oskar låter som han ska låta ett klassiskt Idol sound och är snygg vilket verkar vara en bra kombination hos den yngre publiken som hoppar och sjunger med i låtarna.

21:00 Dags för en av dom bättre grupperna denna festival enligt mig, The Black Crowes som gör det dom ska på scenen och inget onödigt tjafs. The Black Crowes spelar en klassisk hårdrock/rock musik med tunga gitarriff och sköna slingor, själv la jag mig på en gräsmatta och bara njöt av musiken och bjöds på klassiker som ”She Talks to Angels” ”Blackberry” ” By your side” med flera detta var en magisk stund.

22:30 Så var det dags för Amanda Jensen att bjuda på sitt numer som jag faktiskt inte hade några förväntningar på alls. Men som många andra gånger så blir man ganska glatt överraskad på hur man kan tycka att musik är olika på skiva och live, Amanda gjorde an bra spelning som innehöll en hel del scenshow och ett par klädbyten. Men tyvärr så lyssnade nog många med bara ett öra då spelningen efter var Scooter som testade sitt ljus och sina Sceneffekter bara ett stenkast därifrån.

23:30 Kliver Scooter ut på scenen och bomberna eldkvastar och annan pyroteknik avlöser varandra och det är första gången man riktigt känner hur samtliga ur publiken rycks med.
Alla dansar klappar händerna sjunger med i låtarna och hoppar, trodde inte att det skulle vara så bra som det är tänkte tillbaka på 90-talet då Scooter var som störst och kan bara konstatera att detta kommer att hålla i många årtionden till.
(Med risk för att stöta sig med några) vad kan gå fel En blonderad tysk med självförtroendet på topp, snygga sexiga brudar på scenen i minimala kläder, eld, ljusshow delux, och ett jävla dunkande detta var en värdig avslutning på denna festival.

Jag kan bara säga att får du/ni någonsin chansen att gå på en spelning med Scooter gör det för det kan knappast bli bättre.

Author: N´Sharp