Cirkus Scott i Örebro

Det är nog inte många som har missat att cirkus Scott har slagit upp sitt cirkustält vid parkeringen till Mariebergsköpcentrum, och under fyra dagar har Sveriges största cirkus roat Örebroarna med klass.
Pressbilden besökte föreställningen på lördagen och förväntningarna var stora från mig och frågan är om dom skulle kunna leva upp till mina förväntningar?
När man klev in i det enorma cirkustältet så blev man som barn på nytt, i början av tältet var det olika stationer som tillät besökarna att prova på olika saker som hör cirkusen till, gå på lina, svinga sig i trapets (låg höjd), rocka med rockring, fotografera sig tillsammans med Elefanter och Sjölejon.
Självklar var det även försäljning av dricka, popcorn, kaffe, sockervadd, självlysande snurror med mera.
All var väldigt proffsigt när man kom till entrén så blev man eskorterad till sin plats av personalen som önskade besökaren en trevlig föreställning.

Showen startade på utsatt tid med en lite filmsnutt på en storbildstv om hur magikern Merlin blev av med sin magiska stav och detta utgjorde temat till hela föreställningen som gick ut på att följa Merlin i jakten på att ta tillbaka staven.
Utan att avslöja allt som var i föreställningen så kan jag berätta lite … Publiken bjöds på akrobatik av den Kubanska akrobaten Yosvany som gick på lina m.m. det var även ”Clownerna” Stevie & Jones som lockade till många skratt under föreställningen.
Många av besökarna var nog mest sugna på att se numren som innehöll djur och ingen kan ha blivit besviken när manegen fylldes med 8st arabiska fullblodshästar visade sin skicklighet i dressyr.
Publiken fick även se Sjölejon som trixade med bollar samt fångade rockringar m.m. men självklart var höjdpunkten när cirkusens två elefanter äntrade manegen och man blev verkligen förvånad av vad dessa bjässar kan göra och vilken smidighet Elefanterna besitter trotts sin stora volym.
Showen avslutades men att en kvinna vid namn Robin blir skjuten ur en kanon och flyger ett 20tal meter.

En sammanfattning av det hela kan beskrivas som att det var roligt att det var en berättelse som gick genom hela föreställningen och förgylldes med otroligt duktiga/skickliga artister och betyget jag sätter är 4,5 poäng av 5 möjliga.

 

Author: N´Sharp