Super Rock Weekend 2012

Så var det äntligen dags för den efterlängtade minifestivalen Super Rock Weekend som anordnades av grabbarna på Nikija och var på Kulturhuset i Örebro under fredag och lördag.
Startfältet på fredagen var Skitarg som i sedervanlig stil tog scenen med storm i med både sin musik och sin spektakulära scenshow.
Som band numer två gick Torture Division upp och även dom gjorde en kanon bra spelning ett band som spelar både hårt och är otroligt tighta, det var ett rent nöje att höra detta band som verkligen överraskade mig.
Sist ut dag två var ett klassiskt Svenskt metallband Candelmess som bjöd på en riktigt trevlig stund och det verkar som om bandet hittat tillbaka till sitt ursprung igen torts bytet av sångare tidigare i år-

Dag två inleddes av Coldworker som fick börja sin spelning innan publiken riktigt hunnit strömma till, men bandet gav all och hade en trogen skara som stod längst framme vid scendiket.
Detta lokala band spelar en ganska så tung rå rock och är verkligen ett så kallat live band.

Som band två ut sista kvällen var det klassiska deathmetal bandet Entombed som drog en ganska stor skara publik till golvet framför scenen. En fråga är om det finns något band som kan bli tyngre än Entombed i mitt tycke så är svaret NEJ detta var verkligen festivalens höjdpunkt.

Sist men inte minst var det lokala bandet Witchcraft som inte allt för ofta spelar i Örebro, bandet har en mystik över både i det musikaliska och i sitt scenframträdande musiken är väldigt svår att sätta in i något kategori, dom spelar en tyngre rock med inslag av lite mordenare rock/popp och är det något som utmärker detta band så är det att dom verkar gilla att spela i nästan inget ljus alls på scenen. (vilket gjorde det svårt att fotografera) där av ett klent bildantal.

En sammanfattning av Super Rock Weekend: denna festival höll mycket hög klass på det musikaliska och hur det hade arrangerats.
Ett minus var den dåliga uppslutningen av publiken dag ett.

 

 

 

 

Author: N´Sharp