Ledin bjöd på underhållning av högsta klass

Det var inför ett fullsatt Conventum som poppkungen Tomas Ledin förgyllde långfredagen, Tomas intog scenen till tonerna av ” Vi är på gång ” och 500 dagar om året.
Tommas satte sig sen på en pall på scenen och påbörjade resa i hans långa liv som artist bland annat hur han hoppade av skolan i omgångar till Pappans stora förtret (pappan var rektor). Tomas gjorde tydligen många tappra försök att slå igenom men lyckades inte riktigt till en början varken i Sverige eller utomlans.
Men efter många hårda år som körkille m.m., hans stora genombrott fick han med sitt album ”knivhuggarrock” 1975 och sedan dess har hans musikaliska karriär pekat uppåt.

Efter denna korta historielektion så fortsatte konserten i ett rasande tempo och den ena hiten efter den andra avlöste varandra, låtar som Just nu, Genom ett regnigt Europa, En dag på stranden, Sommaren är kort, Hon gör allt för att göra mig lycklig, Blå blå vindar m.m. konserten avslutades med ett extra numer ”En del av mitt hjärta”.

En sammanfattning av kvällen måste man verkligen påpeka att det var inget som felade på scenen och ljussättningen var helt perfekt och likaså ljudet som höll toppklass.

Och samtliga som var involverade på scenen gjorde ett kanon framträdande så jag kan inte mer än säga tack för en musikalisk upplevelse i kväll på Conventum.
Ps: Det är inte många artister som har en publik som kan samtliga texter och dessutom sjunger med i alla låtar som det gjordes i kväll.

Author: N´Sharp