Ghost på Club 700

En spektakulär show men låtmaterialet saknades.
Ghost tillhör för tillfället en av de mest spännande musikanterna i Sverige. Det är många som undrar vilka som gömmer sig bakom maskerna i detta linköpingsbaserade heavy metal-band. Torsdagen den 6 december besökte bandet Club 700 och Örebro.
Bandet byggde upp en stämningsfull känsla redan under upptakten till konserten, i ca 30 min fick publiken lyssna på en kyrkokör som fungerade som bakgrundsmusik.
Den mystiska känslan kunde ingen gå miste om och när väl bandet klev upp på scen gjorde man det till en musikslinga från Stanley Kubriks sista film ”Eyes wide shut”.

Den kyrkliga och mystiska känslan varade under hela deras konsert, sångaren Papa Emeritus föreställer en ärkebiskop från ”the dark side”.
Han rör sig ganska stelt och långsamt på scenen men tar igen det i både karisma och auktoritet och när någon av gitarristerna spelar ett solo står han bredvid och övervakar hela proceduren.

Ghost har en cool och häftig image och mystiken bakom bandets bakgrund kommer hjälpa till att ge dem mer uppmärksamhet.
Men just nu har bandet bara två fulländade album och låtmaterialet räcker inte till riktigt det blir lite för enformigt och dålig variation på låtar.
Men någonting säger mig att Ghost har en ljus framtid framöver.
Text: Martin Avedahl
Foto: N´Sharp pressbilden 

Author: N´Sharp