Växande problem med tiggeri i Örebro

Som ni säkert har märkt redan så har centrala delarna av Örebro invaderats med tiggare av alla dess slag som sitter vid ingångarna till affärer samt vid uttagsautomater med sina medhavda skyltar och pappmuggar.En sak som man har märkt är att det har blivit en aggressivare framtoning i tiggeriet och det är stundtals flera som går efter och verkligen tjatar och dessa verkar ha inriktat sig på äldre damer som kommer ut ur affärerna.
Pressbilden har även talat med ett par butiksägare som tycker att det har blivit ett stort problem att ha dessa individer precis utanför dörrarna och stundtals i sina affärslokaler.
Pressbilden har även talat med ett par kunder som har valt att inte längre handla på t.ex. ICA City då dom känner obehag för att passera tiggarna, vad kan man göra för att komma åt detta problem som verkar vara växande?

Jag gick en tur mellan Krämaren och Våghustorget i dag och på dessa fåtal metrar så satt det inte mindre än 7st tiggare samt fyra som gick runt och tiggde.

Pressbilden var i kontakt med vakthavande befäl vid Örebropolisen under tisdagskvällen och fick svaret att tyvärr är det inte olagligt enligt svensklag att tigga så där av står polisen ganska maktlösa, och att dom är väl medvetna om problemet.
Men om det är så att personer som blir utsatta av tiggarna och känner att det handlar om ett ofredande eller att det är en kränkning så skall personen i fråga ringa polisen och göra en anmälan mot den aktuella tiggaren.

Själv så tycker jag att det finns ett ganska lätt sätt att bli av med detta problem som är och det är att inte skänka några pengar alls till dessa personer så kommer problemet att dö ut ganska så snabbt.

Vad tycker du blir du störd av situationen som råder i centrala Örebro med tiggeriet maila gärna din synpunkt till admin@pressbilden.se


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0