Det var en tung start för ÖSK i inledningen av årets allsvenska och motståndare var Åtvidaberg som är nykomlingar, Åtvidaberg öppnade starkast och ÖSK fick inte bollen över sin egna planhalva under dom första 10 minuterna. Faktum är att gästerna fullkomligt spelade ut ett förvirrat ÖSK och det dröjde inte länge förens Åtvidaberg tog ledningen i den 10:e minuten, Åtvidaberg fortsatte att pressa och det gav utdelning i 18:e minuten gör dom mål på en retur från ett ribbskott.
ÖSK fortsätter att kämpa på och lyckas att kvittera 23 minuter ini matchen. Men den lyckan varar inte länge Ca: 30 minuter in i första halvlek så gör ÅFF mål igen och tar ledningen med 3-1 det ser allt tyngre ut för hemmalaget och publiken buar stundtals åt spelarnas dåliga/förvirrande spel.
Men i sista minuten tänds hoppet igen då Ösk´s William lyckas sparka in en retur och ÖSK är åter med i matchen men så kommer ytterligare en kall dusch för hemma laget då ÅFF sätter en frispark på tilläggstid och utökar ledningen till 4-2.

Jag vet inte vad tränarna sa till ÖSK´s spelare i pausen men det verkade ha haft effekt då det var som ett nytt lag som kom ut på planen ÖSK spelade bollen säkert mellan sig och skapade en hel del farliga målchanser och det gav till slut utdelning i 76:e minuten så dundrar Bamberg in ett volley skott och 3-4 är ett faktum. Efter målet så är det spel mot ett mål och ÖSK har chans efter chans och ÅFF får ägna sig åt att slå bort bollen i ren panik. Trotts det massiva trycket från ÖSK så lyckas dom inte få in bollen och när domaren blåser av så är faktum att ÅFF tog en riktig skalp i premiären av allsvenskan.

Det var många av dom 6500 åskådarna som tagit sig till Behrn Arena denna kyliga aprilkväll som lunkade hem med böjda huvuden.