Tung förlust för Örebro

Ca: 4800 personer hade sökt sig till Behrn arena för att se första kvalmatchen mellan Örebro och Leksand, det syntes att det var två nästintill övertända lag som klev in på isen och öppnade i ett högt tempo. Det delades ut tjuvnyp och hårda tacklingar från båda håll och det var ganska irriterat matchen genom, det var gästande lag som tog ledningen redan i den andra minuten och detta gjorde inte att dom drog ner på tempot utan snarare la i en ännu högre växel och lyckades att sätta även 2-0 i den femte minuten.

Matchen böljade på fram och tillbaka som en handbollsmatch och den ena chansen avlöste den andra och i den tionde minuten så lyckades Örebro peta in en reducerings puck och det var en öppen match igen. 13:59 så sätter Andersson pucken lite tursamt i mål i ett powerplay och det är kvitterat.

Andra perioden börjar även den i ett högt tempo och ruffigt spel från båda lagen men i den 7:e minuten gör Leksand 2-3 vilket står sig matchen ut och Örebro får skriva in en förlust i första kvalomgången.