Retro konsert 80´s live

Det var ett stort antal besökare som sökte sig till Conventum för att få återuppleva 80-talet ännu en gång via artisterna som tog över det mesta i både radion och i våra Sony Walkman. Kvällen hade nämligen artisterna Magnum Bonum som hade sin hit ”Skateboard” , Attack med ”Ooa hela natten” , Mikael Rickfors med ”Vingar” samt Millas Mirakel med ”Rytmen av ett regn” och Tone Norum med sin hit ”Allt som jag känner”.Egentligen skulle även Dan Hylander stått på scenen men fick tyvärr något förhinder och ersattes av ingen mindre än Mats Ronander.

Vad kan man säga annat än att det var en stor godisskål av musik i massor som samtliga i publiken kunde sjunga med i.
Det revolterande 80-tals publiken som skulle vara en sittande stod upp i bänkraderna och sjung klappade händerna och släppte loss.
Det var bara en tanke som slog mig och det var att fan va gamla dom blivit alla idolerna från förr för visst är det så att det bara var dom som hade åldrats? det var även en 80-tals känsla på ljudet som bitvis var för högt i vissa partier.

En annan sak som slog mig det var att under deras glansdagar så var halva nöjet för artisterna att få med sig publiken på olika sätt som att sjunga med i refrängerna, klappa händerna och slänga ur sig ett ”har ni det bra” då och då ( vilket gjordes flitigt denna kväll ).
Vill tacka dessa åldrande artister för en kanon kväll som sent kommer att glömmas för många av oss som gick omkring med Freestyle och stora lurar på öronen i pastellfärgade kläder under det ljuva 80-talet.


Foto: N´sharp pressbilden.se