Så var det dags för derbyt mellan Örebro och Degerfors som även var en seriefinal, Örebro öppnade starkt och nätade redan efter 13 sekunder vilket lamslog Bofors som inte riktigt kom in i matchen. Örebroarna pressade och kunde även sätta in pucken till en 2-0 ledning 11:24 in i första perioden.Man märkte att det var en stor frustration hos Boforspelarna som drog på sig en hel del utvisningar och detta berodde även på att dom låg steget efter hela tiden. Men Bofors kämpade på och fick till slut utdelning i den 16: minuten och reducerade till 2-1 vilket stod sig första perioden ut.

Andra perioden började jämnare men det var ändå Örebro som hade ett ganska klart övertag och i den åttonde minuten så ökade Örebro på till 3-1 och matchen kändes därmed ganska så säker då Boforsarn´a började hänga med huvudena och spela allt mer fult.
Ytterligare ett reduceringsmål kom från Bofors i powerplay 11:09 i period två, sen var det Örebro för hela slanten som gjorde 4-2 i den 17:e minuten vilket även blev slut resultatet i den andra perioden.

Det kändes redan från början av period tre att detta var en period som skulle kunna bli ganska så stökig och innehålla en hel del utvisningar och så var fallet, med en 4-2 ledning var det nog lättare att vara Örebrospelare på isen som fram lyftes fram av Örebroklacken som hördes rejält i hallen.
Örebro ökade på ledningen till 5-2 redan i den 2:a minuten och det skulle inte dröja länge till innan det även 6:an satt i buren bakom Bofors målvakt i den sjätte minuten och även 7-2 stänktes in i den nionde minuten och seger var ett faktum.

Men skam den som ger sig och Bofors kämpade på och lyckades att få in ett tröstmål 7-3i den artonde minuten i sista perioden.
Örebro är ett starkt lag som nu tagit sin nionde raka seger i följd.