Örebro segrade över Linköping

Så var det åter igen dags för en hemmamatch för Örebrohockey och som vanligt var det över 5000 på plats för att se laget på Behrn arena.

Örebro inledde matchen ganska så starkt och jag tror att Linköping blev lite förvånade och fick mestadels försvara sig i inledningen. Örebros höga tempo gav utdelning och i den 8:e minuten så kunde Aulin sätta pucken bakom Linköpings målvakt som var chanslös. Örebro fortsatte det höga tempot och 9:20 in så satte Walter pucken och ställningen är 2-0 vilket stod sig perioden ut.
I den andra perioden så var det Linköping som var det starkare laget och radade upp en hel del chanser, och i den 15: minuten så gav detta tryck från Linköping utdelning då Bäckman skjuter ett hårt slagskott som inte Sanberg hinner ta.

I den tredje perioden så tycker jag att båda lagen spelar ganska så jämt och bjuder på många tuffa dueller, men det var Örebro som försvarade sin ledning och gjorde det riktigt bra och lyckades att vinna denna match och därmed ta 3 viktiga poäng.
Dagens vinst innebär att Örebro tog sig ett kliv uppåt i tabellen och placerade sig före AIK som har en match mindre spelad och även är nästa motståndare för Örebro hemma på torsdag.