Örebro segrade i förlängning

Så var det åter dags för en hemmamatch i SHL för Örebrohockey och dagens motståndare var Djurgårdens IF, Örebro visade direkt att detta var en match som dom bara skulle vinna och satte press på gästerna som fick agera som rundningskonor i första perioden ,men i den 12: minuten sätter Löwdahl pucken stenhårt bakom Djurgårdens målvakt och tar där med ledningen med 1-0.
Örebro fortsatte att tågade på i samma takt och satte press på Tellqvist som fick jobba hårt i målet denna kväll, i den 14:e minuten sätter Wallace pucken i ett powerplay och det är ledning med 2-0. Vilket stod sig till periodens slut.(Örebro som vann skottstatistiken överlägset med hela 18-3)

I den andra perioden så var det fortfarande Örebro som styrde spelet till fullo och redan efter 3 minuter sätter Anttila in sitt första mål för säsongen och ställningen är 3-0, men gästerna gav inte upp utan, i den 9:e minuten kommer det ett mål som Djurgårdens Ahlén slår in på en retur 3-1 vilket även blir slut resultatet i den andra perioden.

Hela hallen kokar och stämningen är hög i hallen och Örebroarna vittrar seger denna kväll, så drar 3:e perioden igång och Örebro fortsätter sitt anfallande spel och pucken går oftast deras väg, i den 14:e minuten så sätter Viksten pucken och ställningen är 4-1 och publiken skallderade ”det är vi som är Örebro” medan det blir allt tystare från Djurgårdsklacken.

Men så händer någonting Örebro tappar spelet samtidigt som Djurgården kör på i ett desperat tempo, och inom loppet av 4:a minuter ha gästerna satt både 4-2, 4-3 och 4-4. Matchen går till förlängning och det är väldigt tyst i hallen förutom hos gästande supportrar som sjunger och hoppas på en seger nu efter denna makalösa upphämtning.
Men så kommer skogs och skjuter en puck mot mål som går in och därmed är två poäng räddade för Örebro hockey.
Publiksiffra: 5 200
Skott: 41-19
utvisningar: Örebro 3×2, Dif 6×2


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0