Örebro krossade Karlskoga

Så var det återigen dags för ett derby i Allsvenskan mellan Bik Karlskoga och Örebro hockey det strömmade till folk redan timmen innan matchstart och stämnigen på läktaren var på topp.
Det var två lag som gick in på isen fast beslutna om att inte lämna denna match med en förlust, spelet var ganska hårt och stundtals fult men ändå på en ganska bra nivå. Båda lagen hade ett flertal målchanser men det var hemmalaget som tillslut lyckades att få in pucken i mål och period ett slutade 1-0.

I andra perioden så var det Örebro som visade att man inte tänkte ge upp utan växlade upp tempot ett par snäpp vilket fik Bik att tappa sitt spel och lämnade luckor i försvaret. Örebro förvaltade dessa chanser riktigt bra och gjorde inte mindre än 4 mål i den andra perioden som slutade 1-4.

I tredje perioden så såg det ut som om Örebro skulle kunna öka på ledningen i powerplay men något gick galet och Örebro släppte in inte mindre än 2 mål i sitt eget powerplay och det blev återigen match.
Men efter mycket möda så lyckades Örebro göra ytterligare att mål och 3-5 är ett faktum med bara minuter kvar av matchen, och detta blev även slut resultatet och otroligt viktiga poäng för Örebro som nu klivit upp över det otäcka sträcket och ligger nu på en 7:e plats.
Men även matchen på läkaren vanns av Örebros tillresta ca: 200 man starka klack 14:3 som sjung hela matchen och stöttade fram laget till denna seger.
Det ser ut som om Örebro är ett lag som har hittat rätt i placeringarna och är otroligt samspelta och fortsätter laget att spela denna hockey som dom har spelat de två senaste så kommer dom att klättra bra i tabellen.
Det är två spelare som jag vill hylla denna kväll spelare ett är Emil Kåberg som sliter som en varg i varje byte och jobbar tillbaka hem på ett kanon sätt.
Spelare två är Strömberg som har en otrolig blick över spelet och levererar den ena drömpassen efter den andra plus att han även på något konstigt sätt skapar sig utrymme på isen och blir helt ren flera gånger under matchen.
Vad kan man säga mer än det klacken skrek –DET ÄR VI SOM ÄR ÖREBRO !!