Djurgården startade matchen i ett rasande tempo och till en början såg det ut som att Örebro inte skulle hänga med alls i denna match, men redan efter ett par minuter så bjöd Örebro grabbarna upp till en riktig kamp.
Första perioden slutade 0-0 och det var en öppen match, men i andra perioden var Djurgården det starkaste laget och snart så tog dom ledningen med 1-0 och ÖHK hängde inte riktigt med i det snabba spelet som Dif bjöd på.I den tredje perioden så satte Dif återigen pucken bakom Riderwall i Örebro målet och det såg ut att bli en lätt vinst för Djurgåden.

Men helt otippat så samlade Örebroarna ihop sig och skapade ett massivt tryck i Djurgårdszonen och detta gav utdelning i både ett och två mål och när slutsignalen ljöd så var det ett faktum att det skulle bli en förlängning.

Förlängningen slutade mållös och det blev återigen en liten pause innan det var dags att avgöra denna match på straffar och det vinnande laget i straffläggningen var Djurgården som tog med sig en extra poäng från mötet.