Örebro damer på väg mot EM

Den 15-18 oktober är det dags för EM i truppgymnastik på Island. Till EM, som tävlas vartannat år, skickar Sverige 3 stycken landslag, ett dam, ett herr samt ett mixlag.
För att få en plats i landslaget får man åka på olika uttagningar,läger samt att man under SM veckan blev bedömd på hur man tävlade med sitt föreningslag.

På EM 2012 lyckades Sverige ta två silver, både på dam och herr sidan samt brons för mixlaget. I år är landslagen verkligen revansch sugna och siktar på guld i samtliga klasser!
I två av de tre landslagen har hela sex stycken gymnaster ifrån Örebro Gymnastikförening-KIF lyckats kvalificerat sig! Dessa är; Simone Rothe (dam), Elvira Wictorsson (dam), Evelin Bülow (dam), Johanna Kluge (dam), Ylva Zelleroth (mix) samt Mimmi Johansson (mix)
Även Örebros egna tränare, Johanna Råberg, är med som redskapsspecialist i fristående för damlandslaget.

För att fortsätta hålla den höga nivån och att vara en av Sveriges främsta föreningar inom truppgymnastik så arbetar just nu representanter ifrån Örebro GF-KIF, Arbetarnas gymnastikförening, Örebro AG Club samt Frisksportarna på att få fram en specialhall för gymnastiken.
Projektet går under namnet ”Gymnastikens hus” och förhoppningarna är att hallen ska stå klar år 2017.
Foto: N’Sharp 
Text: Sandra Östlund