Nytt bottennapp för ÖHK

Så var det hockey igen och även denna gång så var det en match mot ett av botten lagen i Allsvenskan (Almtuna) tror nog att dom flesta besökarna på Behrn arena (2700 st) trodde att Örebro skulle ta dom tre viktiga poängen i denna match. Men redan i början så visade Almtuna att dom inte tänkte ge sig utan kamp kvällen till ära, Almtuna fulkomligt spelade ut hemmalaget som fick ägna sig åt att jaga puck och försvara sig. I den tionde minuten så tar Almtuna ledningen genom en styrning som Örebro målvakten Lundberg är helt chanslös på.

Detta mål gjorde inte saken bättre för Örebro som tappade gnistan totalt och spiken i kistan kom i första periodens 18 minut då Almtuna sköt ett skott från blåa som passerade ett stillastående försvar och lika så en passiv målvakt, detta resultat står sig matchen ut och Örebro tappar även dessa viktiga poäng som innebär att Örebro faller ner till en 7:e plats i tabellen.
Det var starka reaktioner från Örebro publiken som skickade ut spelarna till pausevila med burop efter både första och andra perioden och när matchen är slut så kastades det även en petflaska mot ÖHk´s bås samt att det skreks ”visa lite hjärta” .