Lindesberg starkas i länsderbyt mot Örebro

Det vankades derby i volleybolldamernas elitserie, hemmalaget Örebro Volley tog emot Lindesberg för en returmatch efter att första mötet den här säsongen slutade 3-2 Lindesberg.
Idrottshuset hade lockat till sig en storpublik den bästa för säsongen och det var många fans från Lindesberg var på plats och bidrog till att matchen fick en häftig inramning.
Förra mötet var en jämn historia där hemmalaget Lindesberg vann efter fem sett men dagens match var inte lika jämn och gästerna dominerade första och andra sett.

Örebro Volley hade svårt att få till spelet, många gånger gick servern för lång eller försvaret kunde inte stå emot Lindesbergs hårda smashar.
Första sett slutade 14-25 och Örebro lyckades aldrig hänga med och Lindesberg drog lätt ifrån efter att hemmalaget tagit in några poäng.
I andra sett började Örebro bra, men det tog inte lång tid innan bortalaget hade dragit ifrån, Linde visade gång på gång vilken styrka de hade och setet slutade med förkrossande 11-25 till Lindeberg och det var mycket som inte klickade i hemmalaget.
I matchens sista sett visade Örebro vilja och hjärta, de började bra om ledde med 6-4 men det hindrade inte dock gästerna från att ta över matchbilden.
Återigen kunde de ta tag i matchen och dra ifrån, vid ett tillfälle stod det 11-16 till Lindesberg.

Men det var även här som Örebro vakande till och efter ett bra spel där Örebrotjejerna lyckades hålla bollen i rörelse och ta poäng kunde Örebro skapa spänning.
Slutresultatet på setet blev 21-25 klart det bästa setet av Örebro i matchen, men i överlag var Lindesberg det starkare laget och gjorde processen kort mot Örebro.

Text: Martin Avedahl
Foto: N’Sharp pressbilden.se 


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0