Kvalseger för Örebro mot Djurgården

Så var det dags för ytterligare en kvalmatch för Örebro i kvalserien till Elitserien och motståndet denna kväll var DIF. Det var en tuff öppning av båda lagen som visade att dom ville mycket i denna match, spelet var tufft och stundtals fullt från båda sidor.Men vinnande ur denna kraftmätning gick Örebro som tog ledningen med 1-0 efter 12 minuter och fick därmed extra glöd och pressade gästerna hårt i hela första perioden.
Andra perioden böljade spelet fram och tillbaka och det var många chanser för båda lagen men denna period slutade utan mål mycket tack vare att båda målvakterna storspelade stundtals.
Efter ca: 5 min in i den tredje perioden så stänkte Djurgården in en retur puck och det var match igen.
Men lyckan varade inte länge för i den sjunde minuten så fulkomligt forserar Örebro in en lednings puck till största delen av publikens glädje på Behrn Arena.
Djurgården skapar allt mer tryck på Örebroarnas halva av planen och när Örebro har en avvaktande utvisning så kastar Djurgården i en extra spelare och i spel sex mot fem så kommer kvitteringsmålet efter 14 minuter och det resultatet står sig matchen ut.
Period 4 domineras av Djurgården som är riktigt nära att sätta pucken när bara minuten återstå, period 4 slutar mållöst och denna match kommer att avslutas med straffar.

Djurgården börjar att lägga straff och Örebros målvakt gör nog en matchavgörande räddning som tog musten ur gästande lag, Örebro vann och fick med sig två viktiga poäng från kvällen.

Efter matchen visade delar av Djurgårdsanhängarna sitt missnöje genom att skrika åt Djurgårdarna att lämna klubben och att dom inte spelar med hjärtat och att avbryta sitt tack till den ditresta publiken.

Kvällens publiksiffra 4553