Grym upphämtning av Örebro

Dagens match i SHL för Örebro var mot serieledarna Skellefteå som verkligen var på hugget i denna match, det som om varenda puck hittade rätt för Skellefteå som styrde matchen utan att vara totalt överlägsna. Den första periodens enda mål gjordes av gästerna i den 19:e minuten och Örebro fick lite att tänka på i pausevilan.
Den andra perioden startar i samma anda som den första och i den 7:e minuten så kommer 2-0 och som om det inte skulle räcka så satte Skellefteå även 3-0 minuten efter, Örebro verkade ha nått en total kollaps och det var inte mycket som stämde i deras spel.

Men laget kämpade på och det gav till slut utdelning och i den 16:e minuten så kom ett må genom en styrning och 1-3 målet gav Örebro extra energi och i andra periodens slut med endast 20 sekunder kvar så sätter Skogs pucken och 2-3 är ställningen inför tredje perioden.
Tredje perioden hinner knappt att börja innan Bobbo.P sätter 3-3 målet och nu är det match igen, ljudnivån i hallen är otrolig och detta verka trigga spelarna till max som verkar hur pigga som helst.
I den 9:e minuten drabbas Örebro av en mycket tveksam utvisning och gästerna tar vara på sitt powerplay och kan sätta 4-3 målet i den 10:e minuten, men skam den som ger sig Örebro kämpade vidare och lyckas även dom att sätta pucken i ett powerplay och 4-4 är ett resultat som står sig matchen ut som går till förlängning.

Förlängningen blir mållös och detta skall avgöras på straffar och denna afton var det Örebro som drog det längsta strået och gick vinnande ur strafftävlingen efter att Weinstock satt den avgörande straffen.
Hela hallen Skallderar ”DET ÄR VI SOM ÄR ÖREBRO”

Det var även den så kallade matchtröjans dag och denna afton fick Örebro legenden Mozart sin tröja hissad.

Mål Örebro: 16.02 D.Ryan , 19.38 T.Skogs , 1.28 B.Petersson , 16.44 V.Viitaluoma , på straff M.Weinstock
Publiksiffra: 5 213