Flaggan i topp när Örebro Volley förlorade

Tjejerna i Örebro Volley förlorade idag mot Sollentuna med 2-3 i sett. Det blev en jämn och underhållande match där hemmalaget Örebro visade vid flera tillfällen upp bra spel och glöd mot sina motståndare .I slutändan var det bara ett par poäng som skilde de bägge lagen mellan varandra.

Örebro vann i förra omgången mot Gislaved borta, ett av topplagen i serien, det synes att tjejerna tog med sig vinden från segern och spelade bra även idag.
Man spelade enkelt och simpel i början av första sett och kunde ta en stabil ledning, men Sollentuna kom tillbaka och kunde vinna setet med 18-25.
Det var jämnt fram till 10-8, där efter drog gästerna ifrån.

Matchens bästa sett blev det andra där Örebro kämpade sig in i matchen genom att vinna med 25-23, hemmalaget kunde ta en ledning med 6-3 men det blev en jämn kamp där gäster gick upp till 18-23 innan hemmalaget vakande. Örebro plockade in hela Sollentunas ledning och tog hem settet efter en riktigt kämpar insatts.

I matchens tredje sett orkade inte Örebro komma tillbaka efter att Sollentuna tagit kommandot. Ett återkommande problem för hemmalaget var att man vid flera tillfällen missade på sina servar. Gäster vann tredje settet med 18-25.

Örebro startade fjärde settet lika bra som de andra, det blev en jämn kamp om poängen men den här gången var hemmalaget starkare och man släppet aldrig in gästerna i settet.
Det slutade med 25-20 till Örebro Volley och ett femte avgörande sett skulle spelas och där var gästerna starkare och de kunde vinna med 11-15.

Trotts förlusten kan volleybolltjejerna vara stolta över sin insats idag.
Det fanns många positiva spel att ta med sig till nästa match, Maria Kinnader och Madeleine Eriksson märkte ut sig med sin styrka vid nätet även Sara Cavretti gjorde bra match och blev utnämn till hemmalagets bästa spelare.

Men det var en lag insats som idag inte räckte hela vägen fram, men Örebro förlorade med flaggan i topp.

Text:Martin Avedahl
Foto: N’Sharp Pressbilden