30 Years of Thunder i Örebro

Så var det äntligen dags för att bege sig mot Conventum i Örebro där en av hårdrockens giganter skall spela, det är den omtalade hårdrocksgruppen W.A.S.P. som för andra gången äntrar scenen i Örebro. Gruppen skapade stora rubriker i början på 80-talet i Sverige och bland annat så krävde Hem och skola att samtliga spelningar skulle ställas in då dom ansåg att det var skadligt att se och lyssna på den grupp barbarer som kastade kött på publiken, hade nakna kvinnor på scenen samt stod och spelade på likkistor.
Kommer själv ihåg hur tuffa dessa killar var när man satt på pojkrummet och bläddrade i senaste Okej och lyssnade på en knastrig venylplatta och ”fuck like a beast” ekade mellan väggarna, och konstigt nog så infann sig en liknade känsla återigen när man skulle bege sig till konserten i går och förväntningarna var skyhöga.

Redan utanför fick man en liten retrokänsla då det var folk i skinnbyxor, läderjackor samt den klassiska jeansvästen med ryggmärken och tillhörande nitbälte.
Inne på arenan så hade jag svårt att ta till mig av förbandet som jag bara tyckte stod och malde på, när dom gick av scenen så kände man att stämningen höjdes rejält i lokalen.

Runt 21:30 så klev äntligen W.A.S.P. upp på scenen och detta blev en start på en kanonkväll då bandet levererade den ena klassiska hiten efter den andra tex: I Wanna Be Somebody, Wild Child, Blind in Texas. med flera.
Säga vad man vill men bandets frontfigur Blackie Lawless han må vara till åren men vilken entertainer han fick med sig publiken till max bland annat i en ”kanon” på låten I wanna be somebody denna kväll får ett maxbetyg i både det musikaliska framförandet samt otroligt bra arrangemang runt konserten av grabbarna på Nikija.